2 Aralık 2014 Salı

Basında dantel lobisi : Dantel lobisinin fıtratı


Ey bahtı güzel takipçiler,  işte bizlere 'basında dantel lobisi'. 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde sokakları gönlümüzce dantelledik. Evet bunu henüz buraya yazamadık ama o günler de gelecek. 28 Kasım'da Çanakkale Olay Gazetesi'nden Sermet Atadinç lobimizden bahsetmiş. Noktasına virgülüne dokunmadan kopi-peyst ediyorum. Bakalım nasıl görünmüşüz 3. gözlere, buyrunuz.


“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” nedeniyle  ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi Çanakkale’de kadınlar sokaklara çıktılar.

Bir gün önce siyasal İslama dayanan yönetim iradesi   "Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir.”anlayışı ile ülkemizde kadınların içersinde bulunduğu her türlü olumsuzluğun dayanağını ortaya koydu.
Evrensel hukuk kuralarını hiçe sayarak kadın erkek eşitliğini fiziki nitelikler üzerinden değerlendirip, hukuksal olarak ve haklar düzeyindeki gerçeği çağdışı bir yaklaşıma kurban eden bu anlayış kadın cinayetlerinin, sömürünün,  tacizin, angaryanın, şiddetin temelini oluşturmaktadır.

Siyasal iradenin böyle olduğu bir ülkede kadın mücadelesinin önemi çok daha kendisini hissettirmektedir.
Kadın mücadelesi güçlü bir çıkış yaparak birlik ve dayanışma içersinde bu fıtrat dayatmasına karşı güçlü bir mücadeleyi yaratmalıdır.

Siyasal iradenin bu denli açık bir şekilde kadınların eşitsizliğine hükmettiği koşullarda kadınlar gerekli tepkiyi vermenin koşullarını yaratacaklardır.

Bu konunun,  önümüzdeki sürecin önemli bir gündemi olacağını şimdiden söyleyebilirim.
“Kadın ve erkek eşit olamaz fıtrata terstir” diyen dinin referans alındığı bu yaklaşıma dantel lobisi Çanakkale sokaklarında güzel bir ders verdi.

Dantel örtüler üzerine yazdıkları mesajlar; kadınların fıtratı noktasındaki hayatın gerçekleriydi.
Kadınları yok sayan, baskılayan, öldüren, şiddet uygulayan ,taciz eden, tecavüz eden, sömüren   çağdışı yaklaşımı meşrulaştırmak için “ kadın erkek eşit değildir fıtratına terstir ” diyen anlayışa karşı dantel lobisinin fıtratında  ise;” susma kadına şiddete dur de”,  “kadınlar sokağa” gerçeğinin olduğunu  gördük.

Gerçek olan dantel lobisinin fıtratıdır.

Yaşasın dantel lobisi ''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder